Ce este formularul 230
Redirectionarea celor 3,5 % din impozitul pe salariu sau pensie este o facilitate acordata de statul roman.
ONG-urile nu cer bani din buzunarul dv.!
Angajatorii dv. platesc lunar catre stat 10% impozit pe salariul dv!
Lunar, din pensia dv. se retine la stat 10% din suma care depaseste 2000 lei!
Conform legislatiei in vigoare, fiecare cetatean are dreptul de a redirectiona 3,5% din acest impozit catre o entitate umanitara, non-profit care s-a infiintat si functioneaza conform legii, sau catre o unitate de cult.
Cu alte cuvinte, statul, prin unitatile sale ANAF, va vira catre ONG-uri acesti 3,5% din sumele deja incasate de catre stat.
Prin formularul 230 redirectionati 3,5 % din impozitul din salarii, pensii sau activitati independente, drepturi proprietate intelectuala. Acest formular poate fi completat si de catre pensionarii cu pensii impozabile – peste 2000 lei (impozitul e scris pe talon).

Instructiuni de completare: –aici

ATENTIE!
Angajatii M.A.I., M.Ap.N., S.R.I., STS si ai entitatilor din subordinea acestora (inclusiv Jandarmeria) NU depun formularul 230 la ANAF, ci la departamentele financiar-contabile ale entitatii la care sunt angajati. EXCEPTIE FAC DOAR ANGAJATII CIVIL!

NU se depun la ANAF nici formularele 230 ale pensionarilor M.Ap.N., daca nu au fost civili – de aceea, acestia sunt rugati sa ne informeze atunci cand ne inmaneaza/ trimit formularul, deoarece acestea se depun la Casa Sectoriala de Pensii a M.Ap.N.
ANAF nu are acces la datele acestor contribuabili, ANAF primeste formularele si incearca si prelucrarea lor, dar la impozit suma care apare in sistem este ZERO. In aceste cazuri, cei 3,5% care s-ar fi vrut redirectionati, raman la stat.